Monday, December 05, 2011

I'm not A-Wall

Assalammualaikum and Hello Superhuman! Well, it's a long time no update, so know here it is. I've a great time in UiTM Melaka, ...
Sunday, November 27, 2011

It's not that bad

Assalammualaikum and Hello Superhuman. I'm here to tell you that I'm officially an University Student! Known as Mahasiswa/Mahasisw...
Tuesday, November 15, 2011
Assalammualaikum dan hello super human! Ingin dimaklumkan bahawa blog ini akan tergendala seketika akibat tuan empunya blog ni nak samb...
Sunday, November 13, 2011

Gathering 5A1

Assalammualaikum and hello non-aliens! After waiting for so long, finally we've our second gathering. Although, not all 40 ex-stu...
Saturday, November 12, 2011

For One More Day

Assalammualaikum and hey superhuman, A book is a set or collection of written, printed, illustrated, or blank sheets, made of ink , paper ,...
Friday, November 11, 2011

Wordless Friday

Assalammualaikum, tak tahu nak cakap fasal apa-apa, gambar sahaja mampu ditunjukkan.   I just want to say : ...
Thursday, November 10, 2011

Seksualiti Merdeka

Seksualiti Merdeka adalah suatu acara tahunan mengenai hak seksualiti yang diadakan di Kuala Lumpur, dengan kerjasama segabungan NG...
Wednesday, November 09, 2011
Jika kau tidak menyukai individu tersebut, bersihkanlah hati anda kerana kita sebagai manusia harus hidup dalam keadaan harmoni.
Tuesday, November 08, 2011
I'm okay, I'm fine, I've never been so alive after reborn from the old time.
Monday, November 07, 2011

Aidil-Adha Awesome

Assalammualaikum and Hello human species! my father and I :) Last Sunday, all Muslim were celebrated Hari Raya Aidil-Adha, well known...
Monday, November 07, 2011

Lagi Seminggu

Lagi seminggu lagi aku akan pergi, Lagi seminggu lagi aku akan bertempur.
Monday, October 31, 2011

Macaroons OKU

first try on making MACAROONS. memang macam OKU pun. untuk mencuba sila layari : http://fromintankitchen.blogspot.com/2011/04/macarons-...
Sunday, October 30, 2011

Hari Tips #1

Tips pada hari ini adalah jika anda hendak buat 'cash deposit' di bank, dengan jumlahnya yang besar.  Pastikan anda tidak lakuk...
Saturday, October 29, 2011

Fun Fact about me

I'm 18 years old, 44 KG and 151 cm. Nur Aqalili means Cahaya Mahkotaku. I'm very stubborn. I have a license but I didn't dr...
Saturday, October 29, 2011

Curitan Hati #1

'Laju masa datang mencelah tatkala matahari terbenam dek ciptaannya'
Monday, October 24, 2011

Jalan TAR

Assalammualaikum dan selamat sejahtera, hari ni saya nak cerita sedikit fasal diri saya pula la ye. Pengalaman saya di Jalan Tar, bukan Ta...
Tuesday, October 18, 2011

Projek Baru

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera, sudah lama juga aku biarkan blog ini macam sarang burung. bukan apa, aku agak sibuk kebelakangan ...
Monday, October 10, 2011

20

 20 Perkara Jangan Dilakukan Sesungguhnya dalam hidup kita dikelilingi oleh perkara-perkara yang menyeronokkan. Tetapi itulah sesungguhny...
Thursday, October 06, 2011

Aware

Assalammualaikum and Hello human species! Well, since I didn't post anything quite few days, this might give you a shock! Let...
Thursday, September 29, 2011

Rezeki sudah datang . . .

Assalammualaikum, kepada sesiapa yang pergi temu duga di UiTM.  Anda sudah boleh check. Alhamdulillah juga, walaupun tak dapat tahu...
Tuesday, September 27, 2011

Disorganized

Do you ever feel hazy? bored? malfunction? I do, like every second of my life since I got back from National Service. National Service doe...
Monday, September 26, 2011

24 September - 25 September 2011

Pada 24 September 2011, aku pergi ke Kem Millennium, Beranang untuk mengikuti sebuah program. Sebelum aku bertolak, pagi tu aku pergi...
Friday, September 23, 2011

Interview Part 2

Continue . . . After Half an Hour : I felt really relieved, it's like a burden from my shoulder is gone but reality is it's not f...
Wednesday, September 21, 2011

Interview Part 1.

Assalammualaikum and Hello super human! Dang, I should update often, this could be huge blog for me but I blew the chances. Well, I'...
Wednesday, September 07, 2011

PROS AND CONS OF FACEBOOK

Well, it has been a while don't you think? Without further delay, enjoy reading! :) PROS AND CONS OF FACEBOOK         Facebook...
Friday, August 12, 2011

Too Honest, Backfired.

Honesty is one of the good deed that must have in human being, it shows the humanity site of us rather than us being like an animal. I pers...
Thursday, August 11, 2011

Tamadun

TAMADUN Pada zaman era yang moden ini, sudah tentu tiada lagi masyarakat yang dikenali sebagai Jahiliah. Semua manusia kini mempun...
Wednesday, August 10, 2011

WIRA

Dulu ianya hijau kini menjadi tanah, Ku berbaring di atasnya sambil ditiup sang bayu, Menikmati awan biru di langit, Tanah yang lapang da...
Wednesday, August 10, 2011

Minda

Di dalam mindaku terdapat pelbagai pergerakan sedang mencari ruang untuk bertenang, Di dalam mindaku ini terdapat perlbagai rahsia yang h...
Sunday, August 07, 2011

Hati Berdetik Laju

>Hatiku berdetik laju apabila menunggu keputusan yang seterusnya, perasaan inginkan sesuatu membuak-buak dalam hatiku. Pernah atau tidak...
Monday, August 01, 2011

Kejayaan

 KEJAYAAN  Apa itu kejayaan? bagi aku kejayaan terbukti apabila aku kecapi apa yang aku idamkan. Sudah habis PLKN, macam-macam aku ranc...
Sunday, June 19, 2011

PLKN

PROGRAM LATIHAN KHIDMAT NEGARA Inilah aku sepanjang 17.5.2011 - 18.6.2011 . Sekarang ni, 4 hari kami bercuti . Betapa leganya aku ...
Friday, April 29, 2011

Ilham

Tepat pada jam 2:19 pagi bertarikhkan 29th April 2011 habislah muka surat terakhir buku Ilham oleh Izan Ali. Sinopsis: Ilham meng...
Tuesday, April 26, 2011

Transformasi

Assalammualaikum, dulu agaknya blog ni tak de la kemas sangat. Tetapi alhamdulillah dengan masa yang saya ada, saya kemaskanlah sediki...
Thursday, April 14, 2011

"stay" and "strong"

Did I tell you, I really adore Disney Star Demi Lovato so much? I look up to her as my role model no matter what. She is a star with h...
Tuesday, April 12, 2011

Future.

What do we know about our future If I'm not mistaken nothing right? If you got something then maybe you are Psychic or maybe too paran...
Friday, April 08, 2011

Chillin.

Do you ever feel want to lay on the bad for whole one day and just sit and watching tv and and do any kind of stuff that you want. I do feel...
Thursday, April 07, 2011

Paranoid.

I definitely being paranoid just now, with all my friends who are on the way to do their 'LCCI' (it's for account thingy) and I...
Thursday, March 24, 2011

Cabaran RM 2 dan etc . . .

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera. Wa,nampak tak tajuk di atas tu . . . Banyak sangat cerita ni. Mari sini duduk, terpacakkan diri an...
Monday, March 21, 2011

Cabaran RM2

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera, Salam Satu Malaysia. ( Semangat Kenegaraan ) Nampak title di atas itu? Apa itu Cabaran RM 2 ? Ha, mar...
Powered by Blogger.